ua en ru

Російський ринок акцій відкрився невеликим зниженням, незважаючи на зовнішній позитив

Торги на російському фондовому ринку почалися сьогодні із млявого зниження провідних індексів, незважаючи на очевидний зовнішній позитив. Американські ринки напередодні закрилися потужним зростанням (в середньому на 3%), і тенденцію підхопила Азія, де підрозділ держкомпанії China Investment Corp. початок купувати акції комерційних банків, щоб підтримати їх котирування.
Проте російські гравці встигли відіграти весь американський позитив ще напередодні, а деякий стрибок цін на нафту після вчорашнього ралі і нейтральне положення ф'ючерсів на індекси США увело російський ринок в негатив. Станом на 09:35 по Києву індекс ММВБ втратив 1,3% і досяг 1363,20 пункту. При цьому індекс РТС втратив лише 0,63%, знизившись до 1357,06 пункту, а RTS Standard - 1,13% і досяг 9227,90 пункту.
Із значущих подій сьогодні - публікація результатів роботи місії трійки кредиторів (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд, Європейський центробанк) в Греції, які можуть пролити світло на справжній стан справ у цій країні і можливі рішення грецького боргової кризи. Крім того, сьогодні ж після закриття торгів у США стартує великий сезон звітності - починається за традицією з результатів Alcoa.
"Надалі рух ринку буде залежати від настроїв ринків Європи і динаміки ф'ючерсів США. Зараз вся увага інвесторів прикута до звіту за III квартал (2011 р.) алюмінієвого гіганта Alcoa, який буде опублікований сьогодні вже після закриття наших бірж", - відзначає головний аналітик УК "Паллада Ессет Менеджмент" Євгена Канахина.