ua en ru

Російський опозиціонер Ходорковський має намір повернутися в РФ

Російський опозиціонер Ходорковський має намір повернутися в РФ Фото: Михайло Ходорковський очікує на зміну режиму в Росії

Він готує команду для проведення "перших чесних" виборів

Колишній глава компанії ЮКОС, засновник руху "Відкрита Росія" Михайло Ходорковський заявив про намір повернутися до Росії. Про це він сказав в інтерв'ю Euronews, передає DW.

"Я, без сумніву, повернусь до Росії, але питання про те, яку посаду обійняти чи не обіймати жодної посади, мене зараз хвилює мало. Важливо, щоб була команда, політична команда, спроможна надати підтримку необхідним реформам після зміни режиму", - зазначив Ходорковський.

"Наше завдання сьогодні - сформувати команду, яка зможе провести необхідні реформи в перехідний період для того, щоб провести перші чесні вибори", - додав він.


Відповідаючи на запитання про те, чи варто скасовувати запроваджені щодо Росії санкції, Ходорковський відповів, що це питання має вирішувати Захід.

"Ми вирішимо наші проблеми, незалежно від того, будуть санкції чи їх не буде. Я вважаю, що політика Заходу щодо Росії повинна базуватися на розумінні факту, що свої проблеми РФ може вирішити лише сама. Те, що Захід може - він може допомогти новій російській політичній еліті відбутися", - наголосив екс-глава ЮКОСу.

На його думку, санкції "мають суттєве символічне значення".

Як відомо, раніше Ходорковського в Росії заочно арештували та оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги скасував рішення про виплату 50 млрд доларів акціонерам ЮКОСу.