ua en ru

Російський LifeNews заявляє про затримання в Києві 2 своїх журналісток співробітниками СБУ

У Києві співробітники Служби безпеки України затримали кореспондента та оператора телеканалу LifeNews. Про це по телефону повідомили затримані журналістки, передає LifeNews.

"Ми їхали на зйомку на запис інтерв'ю з агроэкспертом і викликали таксі до станції метро "Площа Льва Толстого" і коли ми сіли в машину, до нас підсіли двоє чоловіків, вони показали посвідчення і представилися співробітниками СБУ", - розповіла кореспондент LifeNews Єлизавета Храмцова по телефону.

За словами журналісток, співробітники спецслужб заявили, що хочуть поставити журналісткам "кілька питань" про те, що відбувалося останні кілька хвилин на площі. За їх словами, в СБУ надійшов дзвінок про закладену бомбу.

"Нас попросили бути свідками, ми сказали що нічого не бачили, але нам сказали, що нам треба проїхати в головну будівлю Служби безпеки України, щоб відповісти на кілька запитань... Нам пообіцяли показати якусь відеозапис, на якому начебто ми присутні і тому могли щось бачити", - зазначила Храмцова.

Нагадаємо, 16 січня LifeNews повідомив про напад на своїх журналісток в центрі Києва.

Останній подібний інцидент стався 1 січня цього року, коли телеканал LifeNews заявив, що під час смолоскипної ходи на честь дня народження Степана Бандери у Києві невідомий напав на журналіста Жанну Карпенко та її оператора Олександра Ульянова. На наступний день міліція затримала підозрюваного в нападі, однак 3 січня він був відпущений судом під особисті зобов'язання.