ua en ru

Російський канал LifeNews викривлює інформацію про атаку на луганський прикордзагін, - Держприкордонслужба

Російське телебачення подає атаку на луганський прикордонний загін як наступальну операцію Нацгвардії.

Російське телебачення подає атаку на луганський прикордонний загін як наступальну операцію Нацгвардії. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (Держприкордонслужба).

"У той час, коли прикордонники Луганського загону з 4-ї годин ранку тримають оборону, не покидаючи приміщень, російський канал LifeNews подає цей бій як атаку Національної гвардії на мирних мешканців. Не зрозуміло лише, як той, хто обороняється, може вести наступальні дії та чому на відео бойовики ховаються за жилими будинками?", - зазначають у Держприкордонслужбі.

Також у відомстві вважають абсурдними повідомлення телеканалу про те, нібито у бойових діях беруть участь також і строковики, Нацгвардія та бійці "Правого сектору".

"Кореспонденту телеканалу варто було б знати, що по-перше, строковиків у Держприкордонслужбі немає вже більше 5 років. По-друге, прикордонники були б раді, якби поруч була допомога з тієї ж Нацгвардії, однак вона відсутня. Щодо "Правого сектору", то було б дивно якби сюжет на каналі LifeNews пройшов без згадки про цю організацію", - зазначають у прикордонній службі.

Нагадаємо, за повідомленням Держприкордонслужби, близько 00:30 понеділка до управління луганського прикордонного загону прибуло близько 100 озброєних людей, які розташувалися по периметру загону. Перша атака із застосуванням автоматів і підствольних гранатометів почалася близько 04:00 і тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її відбили. Передислокувавшись, нападники почали знову атакувати. Цього разу з позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, за прикордонникам снайпери вели прицільний вогонь. Друга і третя хвилі атаки були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі.

До 08:30 обстріли тривали. Кількість бойовиків збільшилася до 500. Серед прикордонників 7 були поранені.

Близько 09:45 стало відомо, що авіація Збройних сил України розсіяла терористів, що атакували луганський прикордонний загін.