ua en ru

Російський хакер зізнався у співпраці з ФСБ для втручання у вибори в США

Російський хакер зізнався у співпраці з ФСБ для втручання у вибори в США Фото: хакер (flickr.com/iabeta)

Козловський виконував різні завдання під керівництвом співробітників ФСБ

Хакерська атака на сервери Демократичної партії Сполучених Штатів Америки (США) перед президентськими виборами здійснювалася російськими хакерами на замовлення Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), передає The Bell.

Відповідні документи один із хакерів виклав на своїй сторінці в Facebook. Ним виявився житель Єкатеринбурга Костянтин Козловський. Про свою причетність до злому сервера американської партії він розповів в суді в серпні. Протоколи про співпрацю він незабаром виклав в соцмережі. Тільки сьогодні, 11 грудня 2017 року, джерела The Bell підтвердили справжність протоколів.

Козловський повідомив, що він "виконував різні завдання під керівництвом співробітників ФСБ". Серед них були злам серверів Національного комітету Демократичної партії США, листування кандидата в президенти США Хілларі Клінтон, а також атаки на інші "дуже серйозні військові підприємства США та інші організації".

Російський хакер зізнався у співпраці з ФСБ для втручання у вибори в СШАРосійський хакер зізнався у співпраці з ФСБ для втручання у вибори в США

Нагадаємо, в кінці листопада 2017 року Держсекретар США Рекс Тіллерсон звинуватив Росію у використанні "зловмисної тактики" проти США і європейських союзників країни. Тіллерсон згадав вторгнення РФ в сусідні Грузію і Україну, кібератаки і кампанії дезінформації з метою підірвати демократичні вибори в США. За його словами, дії РФ, направлені на отруєння міжнародних відносин, нагадують часи Холодної війни.