ua en ru

Російський "гумконвой" перетнув український кордон

Російський "гумконвой" перетнув український кордон Фото: російський "гуманітарний конвой"

Одна частина колони попрямувала в Донецьк, інша - в Луганськ

Черговий так званий "гуманітарний конвой" МНС Росії для Донецької та Луганської областей вранці 11 червня перетнув російсько-український кордон. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МНС РФ.

"На прикордонних пунктах пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" завершено відповідні процедури оформлення вантажів. Автомобілі гуманітарної колони в установленому порядку пройшли митний і прикордонний огляди", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, одна частина колони продовжила рух у бік Донецька, інша - по напряму в Луганськ.

"29-й за рахунком колона, що складається з понад 100 автомобілів, доставить на Донбас понад 1000 тонн гуманітарних вантажів. До складу вантажу увійшли продукти харчування: м'ясні, рибні та молочні консерви, цукор, сіль, а також предмети першої необхідності. Крім того, гуманітарна колона доставить матеріальні засоби для освітніх установ Донбасу", - зазначили в МНС РФ.

Нагадаємо, попередній "гумконвой" РФ прибув в Україну 25 травня.

Відзначимо, за словами голови Держприкордонслужби України Віктора Назаренка, українські прикордонники жодного разу не виявили зброї і боєприпасів при огляді автомобілів так званих "гуманітарних конвоїв" МНС Росії.

При цьому в ГПС повідомляли, що її співробітники не брали участь в оформленні попередніх російських "гумконвоев".