ua en ru

Російський гуманітарний конвой не буде пропущений через Харківську обл., - Аваков

Російський гуманітарний конвой, на схід України, не буде пропущений через територію Харківської області.

Російський гуманітарний конвой, на схід України, не буде пропущений через територію Харківської області. Про це написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Ніякої путінський "гуманітарний конвой" не буде пропущений через територію Харківської області. Провокація цинічного агресора на нашій території не припустима. Це офі", - написав Аваков.

За останніми даними на ранок 13 серпня, колона з гуманітарною допомогою для сходу України вирушила з Воронежа, куди прибула вночі для дозаправки, в напрямку Бєлгорода, який знаходиться поблизу російсько-українського кордону.

Нагадаємо, в МЗС РФ заявили, що погодили з українською владою доставку гуманітарного вантажу через Харківську обл.

Напередодні в АПУ виключили рух російських колон з гуманітарним вантажем по Україні. При цьому в інформцентрі РНБО підкреслили, що колона автомобілів з гуманітарним вантажем з Росії не сертифікована Міжнародним комітетом Червоного Хреста і поки не може потрапити на територію України.

Як повідомлялося, 12 серпня вранці автоколона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою висунулася з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. "Автоколона принесе жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області", - говорилося в повідомленні. За інформацією російських властей, вантажівки повинні доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.