ua en ru

Російський банк подав на Україну в Стокгольмський арбітраж

Російський банк подав на Україну в Стокгольмський арбітраж Фото: Промінвестбанк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Позовні вимоги обчислюються сотнями мільйонів доларів

Російський державний банк ВЭБ подав в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма позов до України, який стосується роботи його української "дочки" - "Промінвестбанку". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Як наголошується, позовні вимоги обчислюються сотнями мільйонів доларів, але їх точна сума буде встановлюватися оцінювачами.

"За останні кілька років українська влада порушили всі гарантії, які самі ж надала в інвестиційній угоді", - заявив старший віце-президент правового блоку ВЭБ.РФ Ігор Краснов.

Нагадаємо, в Україні діють санкції проти банків з російським державним капіталом, в тому числі і ПАТ "Промінвестбанк". Зокрема, їм заборонено виводити з України кошти.

У той же час, російські власники "Промінвестбанку" неодноразово заявляли про намір продати дочірній банк. ВЭБ вів переговори з Національним банком України про умови угоди, які повинні бути прийнятні для всіх сторін. У 2018 році прогнозувалося, що вихід банків з державним російським капіталом з українського ринку - це лише питання часу.