ua en ru

РНБО продовжила санкції для банків з російським капіталом

РНБО продовжила санкції для банків з російським капіталом Фото: засідання РНБО (відкриті джерела)

Банки потрапляють під дію економічних та інших обмежувальних заходів

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) продовжила дії санкцій щодо банків з російським капіталом. Про це повідомляється на сайті РНБО.

Зокрема, повідомляється, що всі банки з російським капіталом, на які були накладені санкції, дія яких (санкцій, - ред.) закінчувалося в березні 2018 року, потрапляють під рішення РНБО.

"Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції Національного банку України про продовження дії персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалося в березні 2018 року", - йдеться в повідомленні.

НБУ пропонував застосувати санкції до 4 банків, які залишаються під контролем державних російських банків:

• ПАТ "Сбербанк"
• ПАТ "Промінвестбанк"
• ПАТ "ВТБ Банк"
• АТ "БМ Банк".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко заявив, що санкції проти російських державних банків слід продовжити. Про це заявив Порошенко сьогодні, 1 березня 2018 року, в ході засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Також раніше, Національний банк України пропонував продовжити санкції, введені рішенням Ради національної безпеки і оборони, проти дочірніх установ російських банків в Україні.