ua en ru

Російський фондовий ринок закрився упевненим зростанням основних індексів

Торги на російському ринку акцій завершилися впевненим зростанням основних фондових індексів. За підсумками сьогоднішньої торговельної сесії індекс ММВБ виріс на 1,5% - до 1486,34 пункту, індекс РТС - на 1,44% - до 1476,31 пункту. Значення індексу RTS Standard збільшилося на 1,32% і склало 10179,43 пункту. Обсяг торгів на об'єднаної майданчику ММВБ-РТС склав більше 355 млрд руб.

Лідерами зростання до завершення дня стали папери "Камазу" (+6,9%) і "Мечела" (+4,5%). Акції "Сєвєрсталі" зросли на 3,6%. У лідерах виявилися папери ТГК-13 (-4,96%) і "Поліметалу" (-0,23%).

Нагадаємо, торги на російському ринку акцій почалися сьогодні упевненим зростанням провідних фондових індексів. Станом на 08:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 1,13% - до 1481,04 пункту. Індекс РТС піднявся до позначки 1476,58 пункту, що на 1,46% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 1,05%, почавши день на позначці 10152,56 пункту.

Основну підтримку загальносвітовим настроям сьогодні зробили макроекономічні дані з Китаю, які, хоч і показали уповільнення темпів зростання однієї з найбільших економік світу в IV кварталі і за весь 2011 р., але були позитивно сприйняті інвесторами, відзначає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.

Статистика спонукала гравців до покупок на очікуваннях швидкого пом'якшення грошово-кредитної політики в Китаї, вважає експерт. Опубліковані сьогодні в Європі дані також не виявилися невтішними і показали уповільнення інфляції у Великобританії і єврозоні в річному вимірі в грудні 2011 р., а також значно більше, ніж прогнозувалося, зростання індексу економічних очікувань інвесторів ZEW у Німеччині в січні. Аукціони векселів Іспанії, Греції та Європейського фонду фінансової стабільності при цьому також пройшли досить успішно і не піднесли негативних сюрпризів.

У другій половині дня увага інвесторів зосереджена на квартальних даних найбільших американських банків, звітність яких вийшла до відкриття основних торгів у США. Результати Wells Fargo носили позитивний характер і показали чистий прибуток і виторг, які перевищили середні прогнози. Дані Citigroup, однак, трохи розчарували інвесторів і показали зниження чистого прибутку і виручки в минулому кварталі, які не виправдали середніх очікувань. Після виходу звітності Citigroup основні російські і світові фондові індекси скоротили відіграні протягом дня позиції.

Кожухова не виключає, що в короткостроковому періоді за умови відсутності значимих драйверів руху індекс ММВБ не вийде за межі діапазону 1430-1490 пунктів. Завтрашній день обіцяє бути досить спокійним з точки зору значущих макроекономічних подій і тому інвестори можуть взяти паузу після сьогоднішнього зростання. Проте вже в 19 січня ринки очікують великий блок даних статистики із США і звітностей, відзначає аналітик.

Нагадаємо, вчора торги на російському ринку акцій завершилися невеликим зростанням основних фондових індексів.