ua en ru

Російський фондовий ринок почав новий торгівельний тиждень незначним зростанням

Торгова сесія на російському ринку акцій почалася сьогодні незначним зростанням провідних фондових індексів, передає РБК. У відсутності важливих новин основні індикатори ринку РФ поки знаходяться недалеко від рівнів попереднього закриття.

Станом на 09:40 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,11% - до 1634,74 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1861,03 пункту, що на 0,16% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 0,19%, почавши день на позначці 11046,96 пункту.

На ФБ ММВБ в лідерах зростання на початку торгової сесії опинилися папери Сбербанку (+0,43%), Газпрому (+0,09%), ЛУКОЙЛу (+0,39%), "Сєвєрсталі" (+0,81%), "Уралкалія" (+0,18%), "Газпром нафти" (+0,41%) і ММК (+0,56%). У РТС ростуть котирування більшості компаній енергетичного сектора.

Аналітики компанії "Атон" нагадують, що наприкінці минулого тижня торги на російських фондових майданчиках завершилися зниженням основних індикаторів. Індекс ММВБ до закриття знизився на 1,53%, а індекс РТС втратив 1,33%. Сьогодні з ранку ф'ючерси на основні американських індексів втрачають у вартості не більше 0,1%. На торгах в Азії спостерігається переважно негативні настрої, при цьому ряд бірж регіону закритий у зв'язку з національними святами. Публікації важливих макроекономічних даних у США сьогодні не очікується, говорять експерти.

За їхніми словами, індекс ММВБ завершив попередні торги нижче підтримки 1650 пунктів, однак зумів залишитися вище рівня 1625 пунктів. "Сьогодні протягом дня поліпшення зовнішнього фону і необхідність корекційного відскоку після вагомого падіння можуть допомогти нашим індексам вийти в плюс. У цілому ж минулий тиждень показала, що індекс ММВБ поки не здатний подолати ключовий опір 1690 пунктів, а отже, говорити про відновлення середньострокового висхідного руху ще рано ", - резюмували аналітики компанії "Атон".