ua en ru

Російських військових Єрофєєва і Александрова доставили в суд

Російських військових Єрофєєва і Александрова доставили в суд Фото: Євген Єрофєєв

Голосіївський суд сьогодні розгляне справу ГРУшников

Громадян Росії Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова доставили до Голосіївського районного суду Києва, де має відбутися перше підготовче засідання суду у їх справі, передає ВВС Україна.

Захист буде наполягати, щоб суд над Єрофєєвим і Александровим перенесли з Києва до Луганської області - за місцем скоєння злочину. Про це сказала адвокат пана Єрофєєва Оксана Соколовська перед початком засідання суду.

Соколовська також заявила, що головна військова прокуратура вимагає довічного ув'язнення для обвинувачених, передають РИА Новости.

"Прокуратура вимагає довічного ув'язнення", - сказала вона.

Зазначимо, початок суду було призначено на 9:00 29 вересня.

Нагадаємо, Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва затримали в середині травня під час бою біля міста Щастя Луганської області. Вони назвалися військовими головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації, однак пізніше в Міністерстві оборони Росії заявили, що вони звільнилися з військової служби в кінці минулого року. Єрофеєву і Александрову пред'явлені звинувачення за кількома статтями: ведення агресивної війни, незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, а також тероризм і сприяння теракту. Александров і Єрофєєв зараз перебувають під арештом.

Додамо, сьогодні в Росії також відбудеться суд над українською льотчицею Надією Савченко.