ua en ru

Російські війська у Сирії обстріляли військові літаки Ізраїлю

Російські війська у Сирії обстріляли військові літаки Ізраїлю Фото: Біньямін Нетаньягу відреагував на обстріл ізраїльських літаків російськими військовими

Прем'єр-міністр Ізраїлю просить Росію поліпшити координацію своїх військових

Війська Російської Федерації у Сирії як мінімум двічі обстріляли ізраїльські військові літаки. Про це йдеться в повідомленні ізраїльської газети Yedioth Ahronoth від 22 квітня 2016 року, передає Reuters.

Ізраїльські ЗМІ не надали ні точної дати, ні місця, ні якої-небудь іншої інформації про підбиті ізраїльські літаки. Але цей інцидент спонукав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу домагатися поліпшення оперативної координації російських військових.


Окремо від преси, ізраїльський 10 телеканал заявив, що минулого тижня російський літак вже наближався до середземноморського узбережжя Сирії, але ніяких контактів не було.

Представники ізраїльських військових не стали коментувати інцидент. Також від коментарів відмовилися в офісі Нетаньягу та посольстві Росії в Ізраїлі.

Відвідавши Москву в четвер, Нетаньягу у телевізійному виступі заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що "прийшов сюди з однією головною метою - посилити координацію в галузі безпеки між нами для того, щоб уникнути невдач, непорозумінь і непотрібної конфронтації".

"Я думаю, що є цілком зрозумілі причини для цих інтенсивних контактів (з Ізраїлем - ред.), з урахуванням складної ситуації в регіоні", - очевидно натякаючи на Сирію, відповів Путін.

Як повідомляє Yedioth Ahronoth, вперше питання про відкритий вогонь по ізраїльським літакам було піднято на зустрічі Путіна з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, яка відбулася 15 березня в Москві. Тоді Путін відповів, що не знайомий з інцидентами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США заборонили Ізраїлю продавати Росії безпілотники.