ua en ru

Російські туроператори прогнозують зростання цін на відпочинок в Криму до 30%

Російські туроператори прогнозують зростання цін на відпочинок в Криму до 30% Фото: Крим

Місцеві готелі розраховують на приплив туристів, що позбулися можливості відпочивати в Туреччині та Єгипті

Вартість розміщення в готелях Криму на літній сезон 2016 року для туроператорів вже зросла на 15-20%, але до початку літа зростання може досягти 30%. Про це повідомила представник Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна, передає "Комерсант".

За словами Тюріній, у літньому сезоні 2015 року помітно подорожчав відпочинок в Анапі і Геленджику, в результаті чого попит на ці напрямки впав на 30-50%. За її оцінками, вартість відпочинку в Криму традиційно була на 25% нижче, ніж у Краснодарському краї, що давало напрямом конкурентна перевага.

"В минулому році попит на Крим збільшився завдяки вирішенню транспортної проблеми, але багато готельєри списують це тільки на власні заслуги", - заявила Тюріна.

Директор з продажу НТК "Інтурист" Сергій Толчин повідомив, що зараз готельєри Криму поділилися на три категорії: перші вже підняли ціни на 30-40%, другі заявили про планове підвищення на 10%, треті зайняли вичікувальну позицію і поки не оприлюднили розцінок на літній сезон.

За словами гендиректора туроператора "Дельфін" Сергія Ромашкіна, компанія вже забронювала 80% обсягу річної програми в Краснодарському краї і 60% у Криму. Ціни на розміщення, за його словами, в Краснодарському краї зросли на 9-12%, в Криму - на 14-15%.

Віце-президент Асоціації рестораторів і готельєрів Вадим Прасов у свою чергу вважає, що весь ринок не міг одночасно підняти вартість розміщення на 30%. Прасов називає головною проблемою завищені очікування туроператорів. "Вони чекають умов, аналогічних тим, що були в Туреччині і Єгипті, але цього ніколи не станеться, російський ринок сильно відрізняється: сезон короткий, і укладати угоди, при яких турфірми викуповують жорсткі блоки місць тільки на пікові дати, власникам нецікаво", - додав він.

Нагадаємо, в Криму регулярно виникають проблеми із транспортним сполученням. Зокрема, 9 січня було тимчасово призупинено роботу Керченської переправи через погодні умови, зокрема сильний вітер.