ua en ru

Російські строковики не воюватимуть в Сирії

Російські строковики не воюватимуть в Сирії Фото (Міноборони РФ): російські солдати-строковики

У Генштабі РФ роз'яснили процедуру задіяння військовослужбовців строкової служби в операціях проти ІДІЛ

У Росії солдат строкової служби не направлятимуть до Сирії для участі в операції проти бойовиків забороненої в РФ "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це заявив перший заступник начальника Генштабу Збройних сил РФ генерал-полковник Микола Богдановський, передає "Інтерфакс".

"Звичайно, наші солдати строкової служби не братимуть участі у жодних діях за кордоном", - сказав Богдановський, відповідаючи на запитання про можливість задіяння російських військовослужбовців строкової служби в операціях проти терористів з ІДІЛ у Сирії.

Раніше декілька російських військових джерел заявили, що в Сирії будуть задіяні тільки офіцери і контрактники, які висловили на це відповідне бажання, тобто добровольці.

"Військовослужбовці за призовом у військових операціях за кордоном задіяні не будуть. Це абсолютно виключено", - сказав один із неназваних співрозмовників агентства.

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, Рада Федерації РФ схвалила звернення Президента РФ Володимира Путіна із проханням про використання військово-повітряних сил Росії у Сирії. Як зазначив глава адміністрації Президента РФ Сергій Іванов, використання збройних сил на сухопутному театрі військових дій у Сирії виключено.

Як повідомлялося, глави США і Росії Барак Обама і Володимир Путін досягли домовленостей по боротьбі з ІДІЛ. "У США і Росії є спільний інтерес у боротьбі з ІДІЛ у Сирії. Вони погодилися з тим, що є необхідність у (налагодженні) каналу (спілкування) між нашими військовими, щоб уникнути непорозуміння між підрозділами коаліції і Росії", - заявив прес-секретар посольства США в РФ Вільям Стівенс.