ua en ru

Російські фондові індекси знизилися за підсумками дня 16 червня на 0,4-1,2%

Торгова сесія на російському ринку акцій почалася сьогодні, 16 червня, із зниження провідних індексів у середньому на 1%. У другій половині дня "блакитні фішки" зуміли частково відіграти ранкові втрати, але вибратися на позитивну територію ринку РФ так і не вдалося.

За підсумками дня індекс ММВБ знизився на 0,46% - до 1671,10 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1896,72 пункту, що на 1,16% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 0,43%, завершивши день на позначці 11351,05 пункту. Обсяг торгів на ФБ ММВБ склав 48,47 млрд руб, В RTS Standard - 12,2 млрд руб.

Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова зазначає, що торги на російських біржах сьогодні почалися зі зниження основних індексів, які протягом всього дня перебували на негативній території. Тиск на світові фондові та сировинні площадки і раніше надавала невизначеність ситуації в Греції. Торги в США почалися зі змішаної динаміки основних індексів, каже експерт.

За її словами, індекс ММВБ у ході торгів прагнув до підтримки 1650 пунктів, протягом дня досягши значення 1652 пункту, після чого трохи відновив свої позиції. "У тому випадку, якщо завтра не стануть відомі які-небудь нові важливі деталі програми виведення Греції з боргової кризи, ММВБ може завершити тиждень в діапазоні 1650-1690 пунктів. Індекс як і раніше перебуває в рамках середньострокового спадного каналу -" ведмеді "так просто не віддають своїх позицій ", - резюмувала Кожухова.