ua en ru

Російські дипломати можуть бути пов'язані з неонацистами в Угорщині, - FT

Російські дипломати можуть бути пов'язані з неонацистами в Угорщині, - FT Фото: неонацистський рух "Національний фронт"

Влада Угорщини очікує повного звіту про роль РФ у фінансуванні неонацистського угруповання перед подачею офіційної скарги

Російські дипломати і люди у військовій формі РФ брали участь у відкритому тренуванні представників неонацистського руху "Національний фронт" (MNA) в Угорщині. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на дані спецслужб країни.

За даними видання, поліція підозрює, що один з лідерів "Національного фронту" Іштван Дьоркош, який зараз заарештований і підозрюється у вчиненні кількох злочинів, отримував підтримку з Москви.

Обізнані джерела в британських спецслужбах зазначили, що про підтримку подібних груп з боку Російської Федерації було відомо протягом декількох років. Однак це питання не піднімалося через сильні політичні зв'язки Будапешта з Москвою і через можливу відмову Росії від спільних з Угорщиною економічних проектів.

Наголошується, що про підтримку Росією вкрай правих груп в Європі давно ходять чутки. Але саме недавні події в Угорщині надали нові докази тривалих спроб Москви культивувати ультраправих екстремістів.

У свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що дочекається повного звіту про роль РФ у фінансуванні неонацистського угруповання перед тим, як подавати офіційну скаргу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина надасть Україні 50 млн євро на реалізацію інфраструктурної програми.