ua en ru

FT повідомляє про вступ російських бойовиків до загонів курдів в Сирії

FT повідомляє про вступ російських бойовиків до загонів курдів в Сирії Фото: курды в Сирии

За даними Financial Times, росіяни, які воювали проти України, готові взяти участь в сирійському конфлікті

Російські бойовики, які брали участь у збройному конфлікті на сході України, вступають до лав курдських формувань в Сирії, пише Financial Times.

Видання пише, що нібито російський бізнесмен Бондо Доровських, який воював на Донбасі на стороні бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки", вже готовий взяти участь у сирійському конфлікті.
"Боротьба пліч-о-пліч з курдами є єдиним варіантом", - заявив FT Доровських.

За його словами, він звернувся в Peshmerga International Detachment - бойовий загін курдів в Іраку, в якому воюють іноземці пліч-о-пліч з курдськими формуваннями в Іраку і Сирії. Він зазначив, що потрапить в Сирію через Північний Ірак з групою близько 20 чоловік протягом тижня. Financial Times зазначає, що Peshmerga International Detachment не підтверджує, але і не заперечує вступ російських бойовиків до загону.

Крім того, видання повідомляє про як мінімум трьох бойовиуів, що намагалися "офіційно" приєднатися до війни у Сирії.

"Я написав в посольство Сирії, але не отримав відповіді", - заявив один з них.

Також повідомляється, що одна група бойовиків-добровольців направила лист до Міністерства оборони Росії з проханням про допомогу. У листі пропонувалося перекинути бойовиків в Сирію військово-транспортними літаками РФ і оплачувати їх послуги засобами від пожертв, але ця група також не отримала відповідь з відомства.

Нагадаємо, операція в Сирії обійдеться Росії приблизно в 1 млрд євро в рік.