ua en ru

Російські бізнесмени почали вивчати досвід життя Ірану під санкціями США, - FT

Російські бізнесмени почали вивчати досвід життя Ірану під санкціями США, - FT Фото: російські бізнесмени почали вивчати досвід життя Ірану під санкціями США (pixabay.com)

Російські бізнесмени, постраждалі від західних санкцій, почали їздити до Ірану. Там вони вивчають досвід життя країни під санкціями Сполучених Штатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Financial Times.

Після вторгнення в Україну 24 лютого західні країни ввели широкомасштабні санкції проти Росії, спрямовані проти її фінансів, в тому числі заморозили активи її центрального банку, щоб заблокувати доступ до валютних резервів.

Тільки минулого місяця в Тегеран приїхали 160 росіян, в основному бізнесменів. Він возить їх по компаніях і знайомить з їх тегеранськими колегами.

За словами іранського гіда Алі, оскільки західні компанії з виробництва споживчих товарів згорнули торгівлю з Москвою, його клієнти були здивовані і зацікавлені, побачивши різноманітність товарів на іранському ринку.

"Росіяни сильно відстають від іранців з точки зору зв'язків і доступу до світових ринків запчастин і товарів західного виробництва", - сказав Алі.

Іран пережив чотири роки жорстких санкцій США, які фактично розірвали її зв'язки зі світовою фінансовою системою з тих пір, як колишній президент США Дональд Трамп відмовився від ядерної угоди 2015 року.