ua en ru

Російські безпілотники перетинали лінію розмежування під час розвідки позицій ООС

Російські безпілотники перетинали лінію розмежування під час розвідки позицій ООС Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Розвідка повідомила про двох загиблих бойовиків на Донбасі минулої доби

Безпілотники бойовиків на Донбасі під час ведення розвідки українських позицій в районі проведення операції Об'єднаних сил перетинали лінію розмежування. Про це повідомив представник прес-центру ООС Анатолій Стельмах у ході брифінгу в п'ятницю, 3 серпня.

Зокрема, протягом останньої доби засоби протиповітряної оборони зафіксовали два випадки прольоту безпілотників бойовиків. Один з них ідентифіковано як "Орлан-10" російського виробництва.

"Всі вони здійснювали політ як уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України, так і з її перетином. З метою протидії роботи безпілотників противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил", - зазначив Стельмах.

Під час виявлення російських безпілотників вогневі засоби ООС були приведені у повну бойову готовність. Крім того, за даними української розвідки, минулої доби двоє бойовиків загинуло та один дістав важке поранення.

Нагадаємо, за інформацією Міністерства оборони України, бойовики на Донбасі з початку доби 3 серпня 2018 року обстріляли з кулеметів позиції українських військовослужбовців на Луганському напрямку.