ua en ru

Російські банкіри повідомили про спроби обміняти крадені мільйони євро з Донбасу

Російські банкіри повідомили про спроби обміняти крадені мільйони євро з Донбасу Фото: у Москві з'явилися купюри, вкрадені з банкоматів на Донбасі

За інформацією правоохоронців РФ, мова йде про купюрах, які були вкрадені з відділень розташованих на окупованих територіях Донбасу

Долари, євро та гривні, викрадені з банкоматів і сховищ Донбасу, намагаються обміняти в російських банках. Про це пише російський Forbes з посиланням на заяви банкірів і джерело в правоохоронних органах РФ.

За словами співрозмовників видання, посередники, користуючись знайомствами з топ-менеджерами великих московських банків, намагаються обміняти валюту з дисконтом. Так, один з банкірів розповів журналу, що якісь люди просили поміняти його кілька мільйонів євро, позначених синьою фарбою.

За інформацією російських правоохоронців, йдеться про купюрах, які були вкрадені з відділень розташованих на окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.


Інший співрозмовник Fobres розповів, що його просили з дисконтом обміняти 50 млн гривень у зіпсованих купюрах.

"Купюри з України зайняли своє місце на чорному банківському ринку нарівні з викраденими грошима у інкасаторів або розкритого не так давно банкомату Металлинвестбанка. Іноді такі купюри намагаються обпалити в забарвлених місцях і видати за постраждалі від пожежі", — розповіли в правоохоронних органах РФ.

Нагадаємо, 24 квітня в Російської Федерації проти 74-річного бібліотекаря Лариси Ладаткиной порушили справу за допомогу біженцям з Донбасу.