ua en ru

Усі російські банки в Україні ведуть перемовини про продаж, - НБУ

Усі російські банки в Україні ведуть перемовини про продаж, - НБУ Фото: Катерина Рожкова розповіла про російські банки в Україні

Тому невдовзі вони можуть покинути український ринок

Усі російські банки в Україні ведуть перемовини про продаж, тому невдовзі можуть покинути український ринок. Про це повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми абсолютно точно знаємо, що всі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть переговори про потенційно можливий продаж. І ми, як регулятор банківського ринку, вважаємо, що це найкращий спосіб покинути ринок України, тому що в сьогоднішніх умовах, на жаль, про якийсь подальший розвиток цих банків на території України говорити, звичайно, не можна", - зазначила вона.

За словами Рожкової, у такому випадку українським вкладникам побоюватися нічого.

"Звичайно, це цивілізований спосіб продати банк, при цьому цей банк залишиться працювати, він буде точно так само продовжувати кредитувати економіку, обслуговувати клієнтів, але у нього буде інший власник і тим самим перспективи розвитку для нього відкриються", - пояснила заступник глави НБУ.

Нагадаємо, раніше російський ПАТ "Сбербанк" заявив, що запроваджені Україною санкції проти держбанків РФ не вплинуть на його роботу в Україні.