ua en ru

Російська армія озброєна краще британської, - The Times

Російська армія озброєна краще британської, - The Times Фото: британці визнали свою армію вразливою в разі можливої війни з РФ

На думку британських військових, російські ракети і системи ППО перевершують західні аналоги

Великобританія визнала зверхність російської армії над своїми збройними силами, передає The Times з посиланням на доповідь британських військових.

У доповіді зазначено, що армія Російської Федерації має більш потужні ракетні установки і системи протиповітряної оборони, ніж їхні британські аналоги, а британські легкоброньовані бойові машини більшою мірою уразливі перед російськими мінометами і ракетами в разі обстрілу.


Крім того, в доповіді військових говориться, що Британія і НАТО приймають екстрені заходи, щоб зрівнятися з РФ в ефективності засобів радіоелектронної зв'язку, які використовуються для перехоплень безпілотників або радіосигналів.

Крім того, окрема увага приділена можливості маніпуляції військовими за допомогою Facebook і Twitter, і автори доповіді вважають, що військовослужбовців слід обмежити в користуванні гаджетами.

"У малоймовірному випадку прямого протистояння між НАТО і Росією ми повинні визнати, що в даний час Росія має значне функціональне перевагу перед Великобританією", - зазначили автори доповіді.

Нагадаємо, раніше польська Gazeta Wyborcza заявила, що Росія готується до великої війни.