ua en ru

Росіянин подав в суд на Мінфін РФ з-за дуже високої інфляції

Росіянин подав в суд на Мінфін РФ з-за дуже високої інфляції Фото: росіянин подав в суд на Держдуми і Мінфін з-за інфляції

Житель Ленінградської області вимагає відшкодувати збитки, понесені через очікуваного і фактичного рівня інфляції

В Московський районний суд Санкт-Петербурга надійшов позов від жителя Ленінградської області Романа Пака до Державної Думи РФ, Міністерству фінансів Росії та управління федерального казначейства Ленінградської області. Про це повідомляє видання 47news.ru з посиланням на суд.

Позивач вважає себе постраждалим від інфляції, яка виявилася вище, ніж було передбачено федеральним бюджетом на 2014 рік. Сума позову становить 23 тис. 495 рублів 50 копійок.

За словами адвоката, Пак вимагає притягнути чиновників до відповідальності за невиконання федерального закону 349-ФЗ "Про федеральному бюджеті на 2014 рік і на плановий період 2015 і 2016 років", в якому інфляція передбачалася на рівні, що не перевищує 5 і 4,5% відповідно.


Адвокат Пака Тетяна Мынка зазначила, що її вимоги клієнта "не обмежуються простим відшкодуванням матеріального збитку".

"Дане позовну заяву цікаво тим, що ставить глобальний питання про умови дотримання громадського цивільного договору суспільства і держави <...> Мій клієнт вказує, що органи державної влади — російський парламент, економічний блок уряду РФ — повинні відповідати за своїми зобов'язаннями перед громадянами", — сказала Мынка.

Нагадаємо, Росії інфляція досягла максимуму з 2008 року і становила 12,9% у 2015.