ua en ru

Росіяни не готові виходити на акції протесту проти падіння рівня життя

Росіяни не готові виходити на акції протесту проти падіння рівня життя Фото: 16% росіян готові взяти участь в акціях протесту

Масові виступи населення проти падіння рівня життя, на захист своїх прав вважають малоймовірними 70% росіян

Масові виступи населення проти падіння рівня життя, на захист своїх прав вважають малоймовірними 70% росіян. Про це свідчать дані соціологічного опитування "Левада-Центру", проведене 19-24 лютого серед 1600 осіб у 137 населених пунктах 48 регіонів країни РФ.

Відповідно до дослідження, цей показник з жовтня минулого року впав на 7% до 77%. При цьому частка росіян, які вважають акції з економічними вимогами можливими, зросла на третину-до 24% з 18% у жовтні.
Особисто взяти участь у подібного роду акціях готові сьогодні 16% респондентів (проти 11% у жовтні), а переважна більшість на такі заходи не піде (77% проти 83%).

За даними опитування, частка респондентів, які вважають політичні акції протесту вірогідними, з жовтня минулого року зросла (18% проти 14%). Малоймовірними їх називають 77% росіян (81% в жовтні).

Готові взяти участь у політичних виступах 12% росіян (8% у жовтні). У той же час 81% респондентів на такі демонстрації і мітинги виходити не збираються (85% у жовтні).

Нагадаємо, за даними недавнього дослідження "Левада-центру", інтерес до українських подій серед росіян продовжує знижуватися.

За результатами дослідження, трохи більше третини опитаних росіян продовжують уважно стежити за українськими подіями. У 60% респондентів інтерес виражений слабо або відсутня зовсім.