ua en ru

Росіяни блокують оздоровлення суднобудівного заводу "Океан", - нардеп

Росіяни блокують оздоровлення суднобудівного заводу "Океан", - нардеп Фото: НСЗ

За словами політика, російські акціонери навмисне довели підприємство до банкрутства

Російські власники, що володіють ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (ПАТ МСЗ "Океан"), блокують оздоровлення підприємства і прихід на завод реального інвестора. Про це в коментарі українським ЗМІ заявив народний депутат, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Денис Силантьєв.

За його словами, російські акціонери навмисне довели це сучасне суднобудівне підприємство до стану банкрутства. "Його російські власники довели до банкрутства. І замість того, щоб провести прозору ліквідацію, пошук нового інвестора, розрахуватися з боргами по зарплаті та податковими платежами, процес припиняють. Причому руками прокуратури", - сказав нардеп.

Він також заявив, що сьогодні майно заводу заарештовано за заявою осіб, які мають відношення до "злочинного світу", і передана представникам російського власника на зберігання.

Як повідомили ЗМІ, у вересні 2016 року Печерський районний суд Києва за клопотанням ГПУ заарештував майно заводу "Океан", який на той момент проходив процедуру ліквідації для фінансового оздоровлення. Після цього зусиллями СБУ та генеральної прокуратури завод був переданий під контроль Леоніду Шумилу, директор ТОВ "Океан-Судноремонт" та представнику компанії Zonel Operations Ltd, якого також пов'язують з оточенням президента Російської Федерації Володимира. За даними ЗМІ, він фігурує в низці кримінальних справ в якості обвинуваченого у привласненні коштів, шахрайстві та доведення до банкрутства підприємств.

Суддя Миколаївського господарського суду Тетяна Давченко раніше заявляла про втручання в її діяльність у справі про банкрутство суднобудівного заводу "Океан".

Адвокат ліквідатора ПАТ МСЗ "Океан" подав до Генеральної прокуратури заяву про кримінальне правопорушення, яке полягало в підробці підпису на документах Zonel Operations Ltd (мова йде про злочин, нібито скоєний Ігнатовим, Шумилом, Морозовим, Жаріковою і невідомими особами) з метою заволодіння майном ПАТ " МСЗ "Океан".

При цьому, за даними миколаївських ЗМІ, в Печерському суді, напередодні засідання за заявою Zonel Operations Ltd, яке не відбулось, був помічений особисто Ігор Ігнатов (представник Zonel Operations Ltd, якого пов'язують з Юрієм Іванющенком та Євгеном Анісімовим, і який за даними правоохоронців, був членом банформування "Капітошки").