ua en ru

Росія заборонила імпорт сирів трьох українських заводів

Росспоживнагляд доручив своїм управлінням в регіонах вилучати з обігу сири трьох українських виробників, які не відповідають технічним регламентом на молоко і молочну продукцію. Про це повідомляє "Росія 24".

За наявності підстав відомство вимагає складати протоколи про адміністративне правопорушення. У Росії продають, зокрема, сири компанії "Прометей" (Україна, Чернігівська область), "Пирятинського сирзаводу" (Україна, Полтавська область), компанії "Гадячсир" (Україна, Полтавська область).

За повідомленням Росспоживнагляду, ці сири не відповідають встановленим вимогам федерального закону "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію" за змістом рослинних жирів.

На етикетці вказані не всі компоненти продукту, повідомляє Росспоживнагляд. Відомство уточнює, що зазначені сири продають в Москві, Орловській і Ростовській областях, в Дагестані.

Продаж подібної української сирної продукції слід розглядати як введення споживачів в оману за статтею 14.7 КПАП "Обман споживачів", вважає Росспоживнагляд.

У січні відомство заявило, що сири, які поставляються з України, повинні класифікуватися як "сирний продукт" за великий вміст рослинних жирів і продаватися за більш низькою ціною. Росія з 7 лютого ввела заборону на ввезення сирів деяких українських підприємств.