ua en ru

Росія і Захід визначили "статус-кво" з питання санкцій, - помічник Путіна

Росія і Захід визначили "статус-кво" з питання санкцій, - помічник Путіна Фото: Андрій Білоусов

Санкції не будуть розширені, ні скорочені

Помічник Президента Росії Андрій Бєлоусов заявив, що РФ і країни Заходу визначили "статус-кво" з питання двосторонніх санкцій, якого вони будуть дотримуватися в найближчому майбутньому. Про це він сказав The Wall Street Journal.

"Ми знайшли якийсь баланс в питанні санкцій і анти-санкцій. І цей баланс буде зберігатися це консенсус. На мій погляд, ми збережемо певний статус-кво. Анти-санкції не будуть розширені, ні скорочені", - зазначив Білоусов в кулуарах Санкт-Петербурзького економічного форуму.

Він також сказав, що найбільш болючими західні санкції виявилися для російських банків і компаній, які втратили доступ до глобальних ринків капіталу, що також сприяло стрімкому падінню курсу рубля. "У нас не було такого рівня відтоку капіталу з початку 2011 року: це в два або навіть в три рази нижче середнього показника", - заявив Білоусов.

За оцінкою, яку він приводить, в 2015 році відтік капіталу складе 100 млрд дол., але якщо не враховувати погашення заборгованості перед зарубіжними банками, то реальний відтік складе близько 50 млрд дол.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна буде ініціювати створення нових "списку Магнітського" для визволення всіх українських політичних в'язнів в РФ.