ua en ru

Росія виділить 850 млн євро на відновлення інфраструктури Сирії

Росія виділить 850 млн євро на відновлення інфраструктури Сирії Фото: кошти будуть спрямовані на відновлення електричної мережі та нафтової індустрії Сирії

Москва і Дамаск підписали низку угод про відновлення інфраструктури в Сирії

Росія і Сирія підписали угоди про відновлення інфраструктури в САР на 850 млн євро. Про це заявив прем'єр-міністр Сар Ваїль аль-Халики в інтерв'ю "РИА Новости".

"Російська сторона відгукнулася на ідею відновлення інфраструктури, у зв'язку з чим було підписано багато угод з російською стороною, серед них угоди на суму в 600 млн євро і 250 млн євро", — сказав він.

За словами прем'єра, в країні не працюють близько 60% станцій, і для їх запуску в експлуатацію необхідно паливо. Тим не менш збереглася електромережу, прокладена від Камишли на півночі країни до Дераа на півдні Сирії.


"Електрика досі подається. Однак виробництво електрики спирається на паливо, а нафтовий сектор зазнав навіть більшого тероризму, ніж сектор електроенергетики", — пояснив аль-Халики.

За оцінкою влади САР, щодня для виробництва електрики країні необхідно 35 тис. т нафти.

"Сьогодні ми переганяємо ці обсяги для того, щоб використовувати їх 24 години на добу на протязі місяця, щоб цей процес не переривався", — сказав глава уряду.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама заявив, що перемир'я в Сирії стає все більш крихкою.