ua en ru

Росія ввела санкції проти 322 українців і 68 компаній

Росія ввела санкції проти 322 українців і 68 компаній Фото: Дмитро Медведєв і Володимир Путін (kremlin.ru)

Під російські санкції потрапили Парубій, Грицак, Аваков і син Порошенка

Російська Федерація ввела санкції проти 322 українських громадян і 68 компаній. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, згідно з якою вводяться санкції по відношенню до фізичних і юридичних осіб України. Обмеження полягають в заморожуванні безготівкових грошових коштів, цінних паперів, блокуванні майна і забороні на виведення капіталу за межі Росії. Санкції будуть поширюватися на 322 фізичні особи та 68 юридичних осіб.

Також уточнюється, що під санкції потрапили судді Конституційного суду України, депутати Верховної ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники АПУ, керівники органів виконавчої влади України та великих українських компаній, а також юридичні особи, які контролюються найбільшими бізнесменами.

До списку санкцій потрапили спікер Верховної ради Андрій Парубій, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Василь Грицак, міністр оборони Степан Полторак, керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв, генпрокурор Юрій Луценко, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, син президента України Олексій Порошенко і лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк.

Крім того, в списку значаться віце-спікер Ради Ірина Геращенко, нардеп і лідер Нацкорпуса Андрій Білецький, директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, а також бізнесмени Костянтин Григоришин, Костянтин Жеваго, Філя Жебровська, Павло Фукс і Олександр Ярославський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Російської Федерації готував санкції проти України, які мали торкнутися інтересів близько 360 підприємств і 50 фізичних осіб.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про заходи у відповідь на санкції України ще 22 жовтня. Також він доручив уряду визначити списки осіб, щодо яких застосовуються санкції.