ua en ru

Росія веде переговори щодо від'єднання Криму від енергосистеми України, - Продан

Міністр палива і енергетики України Юрій Продан заявляє, що Росія веде переговори щодо від'єднання Криму від енергосистеми України.

Міністр палива і енергетики України Юрій Продан заявляє, що Росія веде переговори щодо від'єднання Криму від енергосистеми України. Про це він повідомив на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це високопосадовці з уряду Російської Федерації (ведуть переговори за від'єднання Криму від енергосистеми України, - ред.). Наскільки мені відомо, це на рівні заступника міністра енергетики Росії", - заявив Продан.

При цьому Продан звернувся до керівництва Криму із закликом не від'єднувати півострів від єдиної енергетичної системи України, оскільки це буде мати негативні наслідки в першу чергу для самого Криму.

"Крим сьогодні дефіцитний і повністю працює в єдиній енергетичній системі України, і працює на сьогоднішній день досить надійно. Якщо будуть такі спроби втручання, то, звичайно, українська енергетична система не може гарантувати надійного енергозабезпечення регіону. Тому я звертаюся до керівництва республіки Крим, щоб вони цього не робили", - сказав він.

Нагадаємо, нова влада України звинувачує Росію в спробі анексії Криму.

Раніше Рада Федерації РФ підтримав звернення Президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних Сил РФ на території України - в Криму - до нормалізації обстановки.