ua en ru

Росія утримує українських моряків як заручників, - Волкер

Росія утримує українських моряків як заручників, - Волкер Фото: Курт Волкер (РБК-Україна)

Волкер закликає РФ забезпечити Україні повний доступ до полонених

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Росія незаконно утримує захоплених в Керченському проливі українських моряків, бо не хоче вирішувати питання їхнього звільнення під час виборів в Україні. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Facebook.

Волкер закликає РФ забезпечити Україні повний доступ до полонених.

"Ми з самого початку вимагаємо від РФ звільнити їх. Росіяни давали знати, що вони не зроблять цього, тому що не хочуть робити цього протягом періоду президентських виборів в Україні. Це дуже цинічне рішення - утримувати їх як заручників через президентські вибори", - сказав він.

LiveAtState with Ambassador Kurt Volker

Опубліковано U.S.- European Media Hub Понеділок, 18 березня 2019 р.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Британії засуджує незаконну анексію Росією Криму і закликає РФ покласти кінець їх незаконному контролю над півостровом. Також глава МЗС Британії Джеремі Хант заявив, що РФ повинна звільнити українських моряків та військовополонених.

РБК-Україна писало, що ООН визнала захоплених РФ українських моряків військовополоненими, хоча Росія далі продовжує назначати морякам психіатричну експертизу.

Відзначимо, 25 листопада 2018 року РФ напала на українські кораблі в Керченській протоці і захопила моряків. Після цього низка країн, зокрема США, Німеччина, Франція, Британія, Литва і Австрія, закликали Москву звільнити військових моряків. Також США і ЄС ввели санкції проти РФ через її агресивні дії. Однак РФ проігнорувала заяви Заходу і залишила моряків під вартою, як мінімум, до квітня цього року.