ua en ru

Росія вдарила по потягу в Дніпропетровській області: багато загиблих і поранених

Росія вдарила по потягу в Дніпропетровській області: багато загиблих і поранених Фото: Росія завдала ракетного удару по станції Чаплине, ілюстративне фото (facebook.com/MNS.GOV.UA)

Окупанти завдали ракетного удару по залізничній станції селища Чаплине Дніпропетровської області. Повідомляється про 15 загиблих і 50 поранених.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеотрансляцію засідання Радбезу ООН.

"Я отримав інформацію про те, що російським ракетним ударом по Дніпропетровській області по залізничній станції, прямо по вагонах на станції Чаплине, прямо по вагонах... Станом на даний момент вбито щонайменше 15 осіб, близько 50 - поранені. Рятувальники працюють, але, на жаль, кількість людей ще може зрости", - заявив глава держави.

Фото з місця події

У соцмережах з'явилися фотографії, зняті нібито з місця удару по Чаплиному. На фотографіях можна побачити пошкоджені пасажирські вагони, а також згорілий автомобіль, який знаходиться поблизу залізничної колії.

Росія вдарила по потягу в Дніпропетровській області: багато загиблих і пораненихРосія вдарила по потягу в Дніпропетровській області: багато загиблих і поранених

Росія вдарила по потягу в Дніпропетровській області: багато загиблих і поранених

Кількість жертв зросла

У своєму вечірньому відеозверненні Зеленський розповів, що кількість жертв удару росіян по Чаплиному зросла до 22. П'ятеро людей згоріли в автомобілі, який був поблизу місця удару. Також загинув 11-річний підліток, будинок якого було зруйновано від вибуху.

"Пошуково-рятувальні роботи на залізничній станції тривають. Обов'язково змусимо окупантів відповісти за все, що вони наробили", - наголосив глава держави.

Удар був не один. З'явилися нові подробиці

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що росіяни завдали сьогодні декілька ударів по Чаплине. Перший удар припав на приватний будинок, під завалами якого опинилася жінка та двоє дітей - 11 та 13 років. 11-річний хлопець загинув, жінку та іншу дитину врятували місцеві.

Пізніше російські окупанти випустили ще чотири ракети по Чаплиному. Перша пошкодила господарчі будівлі залізниці, наступні - влучили у залізничну станцію.

За даними Тимошенка, через удар виникла пожежа в 5 пасажирських вагонах, в результаті загинула 21 людина, поранено - 22. Пошукові роботи тривають.