ua en ru

Росія свідомо шантажує світ ядерною катастрофою, - Подоляк

Росія свідомо шантажує світ ядерною катастрофою, - Подоляк Фото: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк (president.gov.ua)

Росія свідомо шантажує світ ядерною катастрофою. Оскільки всі наслідки, ризики та обсяги руйнування при обстрілі Запорізької АЕС вже були продумані російською владою заздалегідь.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Російське командування не могло не знати, чим загрожує Україні і цілій Європі масштабна танкова атака, спрямована проти Запорізької атомної станції. Наслідки, ризики, обсяги руйнувань - все було продумано російськими заздалегідь. Тобто буквально кожен російський військовий, задіяний в цій атаці, прекрасно розумів всі можливі наслідки. І це потрібно враховувати, намагаючись зрозуміти мотиви дії росіян в Україні. Росія свідомо шантажує світ ядерною катастрофою", - заявив він.

Радник керівника ОП заявив, що будь-який постріл з танка, будь-яке попадання ракети або авіабомби по Запорізькій АЕС може призвести до жахливої катастрофи.

"Запорізька АЕС це найбільша атомна станція в Європі. Якщо там трапиться непоправне, це буде мінімум в шість разів страшніше, ніж Чорнобиль", - заявив він.

Подоляк заявив, що Росія воює з умисним порушенням всіх конвенцій, законів і правил війни, намагаючись заподіяти максимальні збитки українській інфраструктурі і людям, щоб викликати максимальні панічні настрої.

"Можливо, у наших партнерів є деяке непорозуміння того, що робить Росія", - повідомив він.

Він підкреслив, що Україна закликає світ до негайного посилення санкцій проти Росії.

"Якщо держава шантажує світ ядерною катастрофою, вона повинна понести максимальну відповідальність", - заявив він.