ua en ru

Росія спільно з 6 країнами СНД почали масштабні навчання військової авіації

Росія спільно з 6 країнами СНД почали масштабні навчання військової авіації Ілюстративне фото (bastion-karpenko.ru)

У навчаннях задіяно до 100 літаків винищувальної авіації

Авіація Збройних сил Росії, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану і Узбекистану розпочали тренування з протиповітряної оборони (ППО), в якій беруть участь до 100 літаків. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на інформацію Міноборони РФ.

Як повідомляється, тренуванням керують російські Повітряно-космічні сили (ВКЗ).

Також повідомляється, що в тренуванні задіяно до 100 літаків винищувальної авіації Су-27, Міг-29, Міг-31, Як-130, бомбардувальної авіації - Су-24, Су-34, штурмової авіації - Су-25, дальньої авіації - Ту-22, Ту-160, Ту-95, вертольоти Ка-27, Мі-8.

За інформацією Міноборони РФ, "військові відпрацюють дії чергових сил ППО при порушенні повітряними суднами держкордонів країн - учасниць СНД, а також за викрадення літаків".

Нагадаємо, 11 вересня в Російській Федерації почалися військові навчання "Схід-2018", які стануть найбільшими за всю сучасну історію Росії.

Також РБК-Україна писало, що на півдні Російської Федерації і в анексованому Криму понад 50 літаків, у тому числі надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3, і близько 10 кораблів Чорноморського флоту візьмуть участь у навчаннях.