ua en ru

В Росії стартували найбільші за останні 37 років військові навчання

В Росії стартували найбільші за останні 37 років військові навчання Фото: військові навчання "Восток-2018" (function.mil.ru)

Навчання пройдуть з 11 по 17 вересня

В Російській Федерації (РФ) почалися військові навчання "Восток-2018", які стануть найбільшими за всю сучасну історію Росії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби департаменту інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.

Як зазначається, маневри пройдуть під керівництвом міністра оборони Росії Сергія Шойгу з 11 по 17 вересня на Далекому Сході Росії і в сусідніх акваторіях Тихого океану.

Відзначається, навчання стануть найбільшими військовими навчаннями за останні 37 років.

"У загальній складності у них братимуть участь майже 300 тис. військових, десятки тис. бронемашин, вертольотів, літаків і безпілотних літальних апаратів. Також на одному з етапів до навчань військові приєднаються з Монголії і Китаю", - йдеться у повідомленні.

У російському військовому відомстві уточнили, що маневри необхідні для перевірки підготовленості органів військового управління під час планування та проведення перегрупування військ на великі відстані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на ділянці Дунаю від Ізмаїла до румунського порту Бреїла пройшли перші спільні українсько-румунські навчання Riverine-2018.

Протягом трьох діб військові моряки та морські прикордонники двох держав відпрацьовували спільні дії із забезпечення безпеки цивільного судноплавства, проведення рятувальних та оглядових операцій, маневрування в специфічних умовах річкової навігації.

Також повідомлялося, що в Україні розпочалося спільне командно-штабне навчання командування Військово-морських сил ЗСУ з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами "Шторм-2018".