ua en ru

Росія погодилася на реструктуризацію боргу України

Росія погодилася на реструктуризацію боргу України Фото: Володимир Путін

Росія навіть запропонувала "кращі умови" реструктуризації

Росія готова відстрочити погашення Україною боргу в 3 млрд дол. і вже запропонувала "кращі умови" реструктуризації. Про це заявив президент Росії Володимир Путін, підбиваючи підсумки саміту G20, передає РБК.

Путін заявив, що Росія запропонувала навіть більш вигідні умови реструктуризації українського боргу, ніж ті, про які просив Міжнародний валютний фонд (МВФ).

"Ми зробили несподівану пропозицію: ми не просто погодилися з реструктуризацією, а запропонували кращі умови. Ми готові піти на більш глибоку реструктуризацію. Готові в цьому році взагалі не отримати ніяких грошей, а в наступному отримати мільярд (дол.), у 2017 - ще мільярд, і в 2018 - ще мільярд", - заявив Путін.

Російський президент повідомив, що російські власті сподіваються отримати гарантії погашення боргу від уряду США, або від влади Євросоюзу, або від одного з "солідних фінансових інститутів" і сподівається, що питання буде вирішено до початку грудня.

"Якщо наші партнери вважають, що кредитоспроможність України буде зростати, і в цьому нас переконують, значить, вони вірять у це, а якщо вірять, то нехай дадуть гарантії. А якщо не здатні дати гарантії, то, значить, вони не вірять у майбутнє української економіки", - сказав Путін.

Крім того, він заявив, що вже обговорював це питання з президентом США Бараком Обамою, з міністром фінансів США Джейкобом Лью та з главою МВФ Крістін Лагард.

"Ця пропозиція сприйнята з інтересом. Домовилися з партнерами, що найближчим часом предметно пообсуждаем деталі наших пропозицій", - додав президент РФ.

Нагадаємо, сьогодні міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов назвав умови України щодо реструктуризації боргів неприйнятними умови для Росії, на яких неможливо проводити переговори.