ua en ru

Росія погодилася кредитувати українську частину поставок для двох блоків Хмельницької АЕС, - Ю.Недашковський

Росія погодилася кредитувати українську частину поставок для будівництва 3 та 4 блоків Хмельницької АЕС. Про це повідомив журналістам президент національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Юрій Недашковський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Росіяни згодні кредитувати російську і українську частку поставки. На постачання із третіх країн треба буде залучати українське співфінансування, або це повинне бути експортне фінансування тих країн, які поставляють продукцію", - заявив голова підприємства.
За його словами, поки залишається орієнтовна схема фінансування, за якою Росія кредитує 85% проекту, Україні - 15%: "Ми завершуємо зараз підготовку розділової відомості щодо відповідальності російської і української сторін, готуємо всі специфікації: яке обладнання припускаємо взяти з РФ, Україна, третіх країн".
В даний час компанія спрямовує на реалізацію проекту по 30 млн дол. на рік. Ці суми йдуть на відновлювальні роботи, за окремими локальними проектами. "Ми розраховуємо до кінця року укласти з російською стороною контракт на постачання корпусу реактора. Це найдорожча частина", - додав Ю.Недашковський.