ua en ru

Росія зробила в Криму один зі своїх найсильніших форпостів, - Чубаров

Росія зробила в Криму один зі своїх найсильніших військових форпостів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росія максимально вкоренилася у всіх сферах Криму. Особливо у військовій сфері. Крим став одним із найпотужніших форпостів РФ у військовому плані. Ми в свій час не змогли застосувати заходи, щоб запобігти цьому. Якщо хтось думає, що звільнення Криму має бути військовим шляхом, то він повинен розуміти, що в Криму розміщена найсучасніша військова техніка та обладнання РФ", - сказав Чубаров.

За словами Чубарова, Росія на зовнішній арені веде таку політику, щоб світ звикся з тим, що проблема Криму ніяк не вирішиться.

"Окупаційна російська влада все більше розколює людей у Криму. Особливо це стосується кримських татар, по відношенню до яких триває дискримінаційна та окупаційна політика. Тому українська влада вже сьогодні повинна порушувати питання перед міжнародною громадськістю про реальною програмою для повернення Криму, виділення коштів для забезпечення реінтеграції Криму", - додав голова Меджлісу.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь.