ua en ru

Росія розкине в Криму морський полігон повітряно-космічних сил

Росія розкине в Криму морський полігон повітряно-космічних сил Фото: російський бомбардувальник Ту-22М3

На ньому тренуватимуться зокрема й пілоти дальніх бомбардувальників Ту-22М3

Кримський полігон Чауда стане першим морським полігоном Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії, на ньому тренуватимуться в тому числі пілоти дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Про це повідомив журналістам головком ВКС РФ Віктор Бондарєв.

Раніше він заявляв, що на полігоні Чауда влітку відбудеться всеросійський етап конкурсу льотного вишколу "Авіадартс".

"Надалі тут усе залишиться для підготовки льотного складу ГЛІЦ (929-й Державний льотно-випробувальний центр ім. Чкалова - ред.). Полігон буде цілорічним, льотчики будуть працювати на ньому в будь-який час дня і ночі на всіх видах авіатехніки. Навіть Ту-22М3 тут працюватимуть", - зазначив Бондарєв.


На полігоні, розповів він, військові будуть "працювати і з боку суші морем, і з боку моря по суші".

"Нам такий полігон потрібен, і ми його зробимо. Тут буде прекрасна система спостереження і контролю за результатами екіпажів", - сказав головком.

"Виходячи з того, що я побачив сьогодні на полігоні, думаю, що відсотків на 85-90 полігон готовий. До початку "Авіадартсу" його повністю встигнуть добудувати, у мене навіть немає в цьому сумнівів", - додав Бондарєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ проводить у Примор'ї двостороннє міжвидове військове навчання з залученням авіації, важкої ствольної і реактивної артилерії.