ua en ru

Росія намагається дискредитувати Меджліс перед міжнародним співтовариством, - Чубаров

Росія намагається дискредитувати Меджліс перед міжнародним співтовариством, - Чубаров Фото: Рафат Чубаров (РБК-Україна)

Нещодавно Міжнародний суд ООН зажадав у РФ відзвітувати про виконання рішення по Меджлісу

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров називає заяву ФСБ Росії про "створення екстремістської групи" в окупованому Росією Криму спробою дискредитувати Меджліс кримськотатарського народу перед міжнародним співтовариством. Про це він написав 21 травня у своєму Facebook.

"Як правило, при плануванні і реалізації будь-яких провокацій в тимчасово окупованому Криму, ФСБ Росії ставить комплексні завдання. В даному випадку, безперечно, однієї з цілей в ці дні нових репресій, які розвертають у Криму, і провокацій проти кримських татар є спроба дискредитації Меджлісу кримськотатарського народу перед міжнародним співтовариством", - написав він.

Також він зазначив, що саме в ці дні Міжнародний суд ООН вимагає від Росії пояснень про причини невиконання нею рішення Суду від квітня 2017 року про скасування заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Многоролевые гри: доки Путін заграє з Меркель і готується до зустрічі з Макроном, ФСБ РФ в окупованому Криму «шиє»...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 21 травня 2018 р.

Нагадаємо, міжнародний суд Організації об'єднаних націй вимагає у Росії надати інформацію про хід виконання припису суду щодо Меджлісу кримськотатарського народу в оккупированом Криму.

Зазначимо, що сьогодні, 21 травня, ФСБ Росії звинуватила помічника лідера кримських татар, депутата Верховної ради України Мустафи Джемілєва Эрола Велієва у створенні "екстремістської групи" в окупованому Криму. Спецслужби РФ порушили кримінальні справи про створення екстремістського співтовариства", вербування та участі в ньому. Велієву і Третьякову звинувачення пред'явили заочно. Обидва оголошені у федеральний розшук.

Крім того, сьогодні також пройшли обшуки в Бахчисараї. В ході обшуків ФСБ Росії затримала двох осіб за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".