ua en ru

Росія закликає США скасувати фінансову блокаду Куби

Росія закликає США прислухатися до думки міжнародної спільноти і зробити практичні кроки щодо скасування фінансової блокади Куби. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ (МЗС) РФ.

29 жовтня Генеральна асамблея ООН прийняла чергову резолюцію "Необхідність припинення економічної, торгової та фінансової блокади, запровадженої США проти Куби", за яку проголосувала переважна більшість членів організації. За припинення блокади проголосувало 188 членів, проти були США та Ізраїль, утрималися при голосуванні Маршаллові острови, Мікронезія і Палау.

"Росія - як і в аналогічних ситуаціях у минулому - підтримала проект резолюції, керуючись принциповою позицією з даного питання, заснованої на положеннях статуту ООН про неприпустимість будь-яких дискримінаційних заходів або втручання у внутрішні справи держав", - йдеться в повідомленні відомства.

Там також зазначається, що "результати голосування свідчать про безпрецедентну підтримку зусиль, спрямованих на скасування односторонніх санкцій США, введених в обхід ООН, завдають серйозної шкоди економіці Куби, ущемлюють права та законні інтереси кубинських громадян".