ua en ru

Росія закликала ОБСЄ стежити за дотриманням прав російськомовного населення по всій Україні

Росія закликала ОБСЄ стежити за дотриманням прав російськомовного населення по всій Україні Фото: Сергій Лавров (flickr.com/mfarussia)

Лавров провів зустріч з генсеком ОБСЄ

Російська Федерація закликала ОБСЄ стежити за дотриманням прав російськомовного населення по всій Україні. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів з генсеком ОБСЄ Томасом Гремінгером, повідомляє ТАСС.

"Ми зацікавлені, щоб ОБСЄ пильно стежила за тим, що робить Київ у контексті загального мандата місії ОБСЄ в Україні, тому що цей мандат розповсюджується на всі основні регіони України і вимагає спостереження за тим, як дотримуються зобов'язання київської влади у сфері освіти, культури, у сфері мовних та інших прав національних меншин, включаючи етнічних росіян і російськомовне населення країни", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер заявив про "прірву" між проектами України та Російської Федерації (РФ) щодо миротворців на Донбасі.