ua en ru

Генсек ОБСЄ заявив про "прірву" між проектами України і Росії щодо миротворців на Донбасі

Генсек ОБСЄ заявив про "прірву" між проектами України і Росії щодо миротворців на Донбасі Фото: Томас Гремінгер (flickr.com/unisgeneva)

Гремінгер заявив про відсутність альтернативи виконанню мінських угод

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер заявив про "прірву" між проектами України та Російської Федерації (РФ) щодо миротворців на Донбасі. Про це повідомляють російські ЗМІ за підсумками зустрічі Гремінгера з генсеком Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) Юрієм Хачатуровим.

Так, Гремингер підкреслив, що вітає "всі зусилля, які спрямовані на те, щоб подолати глухий кут, у який зайшло виконання мінських домовленостей". Він зазначив, що між реченнями РФ і України у місії Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі існує "справжня прірва".

"Думаю, що зараз ведеться робота для того, щоб цю прірву подолати. Однак я не буду розмірковувати про шанси, про подолання цього дуже складного завдання для того, щоб ця резолюція була представлена в Раді Безпеки ООН", - додав Гремінгер.

Генсек ОБСЄ також заявив, що в разі реалізації ініціативи про введення місії ООН в Донбас, ОБСЄ має намір брати в ній участь з самого початку, оскільки в місії за 2,5 року зібрався відповідний досвід.

"І давайте не будемо відволікатися від головного: немає альтернативи виконанню мінських угод як в плані безпеки, так і в політичному плані", - резюмував Гремінгер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що слова спеціального представника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера щодо введення миротворців ООН на Донбас суперечать нормандскому формату.