ua en ru

Росія може прийняти дзеркальні заходи, якщо Україна закриє повітряний простір

Росія може прийняти дзеркальні заходи, якщо Україна закриє повітряний простір Фото: міністр транспорту Росії Максим Соколов

Це фактично призведе до зупинки повітряного сполучення між країнами

Влада Російської Федерації (РФ) буде змушена прийняти дзеркальні заходи, якщо Україна закриє повітряний простір авіакомпаній "Аерофлот" і "Трансаеро" на території України. Про це заявив міністр транспорту Росії Максим Соколов, передають РИА-Новости.

"Із засобів масової інформації сьогодні нам стало відомо про намір уряду Арсенія Яценюка заборонити польоти авіакомпаній "Аерофлот" і "Трансаеро" на території України. Якщо ці наміри будуть реалізовані в реальні документи авіавлади України, які закриють повітряний простір для російських компаній, то російськв влада буде змушена прийняти дзеркальні заходи", - прокоментував Соколов.

За його словами, це фактично призведе до зупинки повітряного сполучення між країнами.

"І постраждають від цього, в першу чергу громадяни України. Але, підкреслю, що в обстановці, що склалася, до цього кроку російську сторону змушують дії українських властей", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 25 вересня, у Міністерстві інфраструктури України заявили, що російські авіакомпанії "Аерофлот" і "Трансаеро", які потрапили під дію українських санкцій, не зможуть літати в Україну з 25 жовтня.

Нагадаємо, сьогодні на нараді Кабінет міністрів України прийняв рішення заборонити польоти російських компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" в України.

У свою чергу у Міністерстві транспорту Росії заявляли, що поки не отримували від України повідомлень про заборону польотів російськими авіаперевізниками.

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти Росії. Під дію санкції потрапляє 388 фізичних і 105 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн.

До числа юридичних осіб, на яких поширюються санкції, належать: ПАТ "Аерофлот", Телекомпанія НТВ, "Лабораторія Касперського", телеканали "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета" і "Росія-24", які входять в структуру Федерального державного унітарного підприємства - Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія, громадський рух "Новоросія", бригада "Привид", Благодійний фонд "Новомучеників і сповідників Христових".