ua en ru

Росія не надає інформаціє щодо ситуації з "Кримським титаном", - МінТОТ

Росія не надає інформаціє щодо ситуації з "Кримським титаном", - МінТОТ Фото: Вадим Черниш (twitter.com/mtot_gov_ua)

Наразі виробництво на заводі "Кримський титан" зупинене

Російська Федерація (РФ) не надає Україні інформації щодо ситуації на заводі "Кримський титан", який розташований на території окупованого Криму. Про це у ході брифінгу в п'ятницю, 14 вересня, повідомив глава Міністертсва з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Вадим Черниш, повідомляє прес-служба відомтва.

Чершиш зазначив, що за оцінками експертів технологічний процес на заводі був порушений, проводились ремонтні роботи.

"Тому для повної оцінки ситуації з "Кримським титаном" в окупованому Криму ми хочемо отримати від РФ спростування або підтвердження даних, які окупант не надає", - сказав міністр.

Росія не надає інформаціє щодо ситуації з "Кримським титаном", - МінТОТ

Також він додав, що виробництво здійснювалось у двох цехах заводу - до 2013 рокубув сульфатний метод виробництва. Потім побудували цех сірчаної кислоти.

"У цьому цеху зараз ремонтні роботи. При цьому немає процесів, що свідчили би про постійний викид хімречовин з кислотонакопичувача", - сказав Черниш.

Нагадаємо, після хімічних викидів заводу "Кримський титан", що на території окупованого Криму, у Херсонській області екологи виявили високий вміст сульфатів у ґрунті. Також 13 вересня, на КПВВ "Каланчак" що на адміністративній межі між окупованим Кримом та Херсонською областю, виявлено перевищення рівня сірководню.