ua en ru

Росія планує розширити санкції антитурецькі

Росія планує розширити санкції антитурецькі Фото: президент РФ Володимир Путін

Санкції Росії проти Туреччини можуть поширитися на готельний бізнес, деревообробку і навчання пілотів

Уряд Російської Федерації (РФ) планує розширити список санкцій щодо Туреччини. Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерела.

Як зазначає видання, відповідний проект постанови підготовлений Мінекономрозвитку і направлен до уряду РФ. Крім будівництва та туризму, Росія може поширити санкції на готельний бізнес, держзамовлення, а також навчання пілотів і деревообробку.

Джерела "Ъ" зазначили, що мова йде про заборону для російський компаній на імпорт робіт і послуг при укладанні контрактів з турецькими контрагентами.

У Росфінмоніторингу, який повинен контролювати нові антитурецькі санкції, відзначають, що проекту постанови ще не бачили, але процедура контролю "буде стандартною".

Нагадаємо, 28 листопада президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

1 грудня уряд Росії своєю постановою затвердив список турецьких продуктів, ввезення яких в Росію забороняється з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія призупинить безвізовий режим з Туреччиною з 1 січня 2016 року. Відносини між двома країнами загострилися після того, як турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. РФ стверджує, що літак знаходився над територією Сирії.