ua en ru

Росія передала США ноту про припинення співпраці в Сирії

Росія передала США ноту про припинення співпраці в Сирії Фото: Міноборони РФ передало США ноту про припинення співпраці щодо Сирії

У Пентагоні заявили, що "механізми з уникнення конфліктних ситуацій в Сирії залишаються в силі"

Міноборони РФ викликало військового аташе при посольстві США в Москві і вручило йому офіційну ноту про припинення російською стороною з 00:00 годин 8 квітня виконання своїх зобов'язань за меморандумом про взаєморозуміння щодо Сирії. Про це заявив у п'ятницю офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає "Інтерфакс".

За інформацією агентства, російське Міноборони офіційно повідомило Пентагону про припинення роботи каналів гарячої лінії зв'язку із запобігання авіаінцидентів у Сирії.

"Сьогодні вдень військово-дипломатичними каналами в Пентагон направлена нота Міноборони Росії про припинення роботи чинних у рамках меморандуму каналів гарячої лінії зв'язку", - заявив Конашенков.

Представник оборонного відомства РФ також спростував інформацію американських ЗМІ про те, що Міноборони Росії зберігає канали зв'язку з представниками Пентагону в рамках меморандуму.

Агентство також повідомило, що, зі слів представника військового відомства США Мішель Балданца, у Пентагоні вже отримали російську ноту про припинення співпраці.

"Ми отримали ноту від Росії, але не збираємося вдаватися в деталі", - заявили в Пентагоні.

Тим не менш, зі слів Балданца, "механізми лінії (уникнення) конфліктних ситуацій залишаються в силі".

Нагадаємо, американські військові за наказом президента США Дональда Трампа завдали удару крилатими ракетами по військовій базі урядових військ у Сирії в районі провінції Хомс.