ua en ru

Росія помилилася щодо Одеси, - Труханов

Росія помилилася щодо Одеси, - Труханов Фото: Геннадій Труханов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міський голова Одеси Генадій Труханов заявив, що Росія помилилася щодо Одеси. Оскільки російська влада дивилася на високі рейтинги партії ОПЗЖ, яка орієнтується на РФ.

Про це Труханов розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Він підкреслив, що Одеса - це інтеркультурна столиця України, де понад 130 національностей і всі релігійні конфесії.

"Ми добре знаємо свою історію. А вони, напевно, її погано знають. Указ про заснування нашого міста був підписаний Катериною II, наступним кроком було будівництво нашого міста. А будувала його практично вся Європа - французи, італійці, голландці, греки відкрили наше місто. Про це потрібно знати, а не виривати слова з історії", - заявив Труханов.

Мер Одеси підкреслив, що влада РФ допустила помилку, оскільки за місяць війни жодне українське місто не зустрічало російські війська з хлібом і сіллю або квітами.

"З Одесою у Росії сталася помилка і переоцінка можливостей. Так, можливо, вони дивилися на досить високі рейтинги ОПЗЖ, яка орієнтувалася і орієнтується на Росію. Але в цьому якраз і прорахунок. Одна справа - бути опозиційною партією і займатися політикою. І зовсім інше - влаштовувати державні перевороти і сприяти окупації країни. І нехай вони на мене не ображаються, але сьогодні ми бачимо тотальний вихід депутатів з цієї партії, тому що вони розуміють різницю", - заявив Труханов.