ua en ru

Росія обмежить ввезення овочів і фруктів з Туреччини

Росія обмежить ввезення овочів і фруктів з Туреччини Фото: Росія обмежить ввезення овочів і фруктів з Туреччини

В РФ хочуть, щоб турецька економіка "відчула несприятливі наслідки"

Підготовлена в уряді Росії постанова про санкції проти Туреччини передбачає введення обмежень на поставки овочів і фруктів, про непродовольчі товари мова не йде. Про це заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, передає РБК.

За словами віце-прем'єра РФ Аркадія Дворковича, список промислових товарів, ввезення яких з Туреччини може бути обмежене, все ж готується, проте вводити ці заходи поки не планується.

Точний список продовольчих товарів, що потрапили під санкції, планується оприлюднити найближчим часом, вступити в силу він може за кілька тижнів, пояснив віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович. За його словами, перехідний період дозволить російським ритейлерам переорієнтуватися на постачальників з інших країн.

Шувалов запевнив, що в "чорний список" потраплять продукти, які можна буде легко замінити поставками з інших країн або від російських виробників.

"Це все-таки в першу чергу пропозиція не для того, щоб покарати російських громадян, російських споживачів, а щоб турецька економіка відчула несприятливі наслідки. Тому за основу беруться такі групи товарів, які в турецькому експорті займають істотне місце і для російських споживачів обмеження по такому експорту Туреччини не будуть критичними", - сказав Шувалов.

Нагадаємо, повідомлялося, що російський уряд готовий заборонити турецькі постачання охолодженого і замороженого м'яса великої рогатої худоби, м'ясо і харчові субпродукти домашньої птиці, м'ясо солоне, в розсолі, сушене чи копчене м'ясо, молоко і молочну продукцію, включаючи сир і сир, а також безлактозную продукцію, всю рибу (в тому числі морепродукти - молюсків і ракоподібних), горіхи і фрукти, овочі (у тому числі їстівні коренеплоди і бульбоплоди), ягоди та зелень.